Antennjobb i ett mindre hyreshus.

Jag fick i uppdrag att fixa antennproblemen i ett mindre hyreshus. Den befintliga UHF-antennen var dåligt fastsatt, med endast ett enda fäste i vindskivan. Men enligt fastighetsägaren så var det frigolit under putsen, så alltså gick det inte att skruva fast ett väggfäste i fasaden. Ett svårt fall.

Signalen ur den befintliga antennen var ganska dålig.

Jag hittade även en konstig koppling i elcentralen i en lägenhet! En typisk elektrikerkoppling som förstörde det sista av den dåliga signalen totalt.

Jag började fundera på hur jag skulle kunna montera ett maströr på ett stabilt sätt när jag inte kunde skruva något i fasaden och tillslut kom jag på det. Ett fäste på pannrummets vindskiva och …..

…. ett fäste på husets vindskiva.

Men det var väldigt tidsödande att få dit 6 meter maströr i lod.


Med en ny Logperiodisk kombiantenn blev det bättre signalvärden. I och för sig strax under godkänt värde på MUX 4, men spektrumet såg bra ut så det funkar säkert.


Den observante ser att det mesta av jobbet utfördes mitt i julstressen förra året, så jag hann aldrig göra klart. Men idag gjorde jag klart och dokumenterade fler signalvärden. Som förväntat blev det bra värden ut ur förstärkaren.

Helt godkänt, se dataloggen från antennuttaget i vardagsrummet hos en av hyresgästerna 🙂

Kommentarer inaktiverade.