11 år med samma ersättning!

2005 02 23 skrev jag under avtalet om “fri installation” sedan dess har min och alla andras tim- och resedebitering ökat med ca. 30% Det är väl inte rimligt att ha samma ersättning i 11 långa ÅR? Kostnaderna stiger, så snart kan vi bara göra en “fri installation” hos grannen?

Hur mycket har din lön ökat sedan 2005?


Det som normalt ingår i “fri installation” är resa till kund inom närområde, montering av levererat väggfäste och parabol på södervägg utan risk för snöras. Kabeldragning och klamring av kabel på trävägg, inkoppling och uppstart av satellitmottagaren samt grundläggande instruktioner om hur du byter kanal etc.

Enligt överenskommelsen som vi gjorde år 2005 skulle följande ingå i en normal installation:

  • Installationsarbete som montering, justering av parabol, samt kabeldragning och driftsättning av  en standard satellitmottagare. Totalt ca 2 timmar arbete.
  • Resa tur och retur. upp till ca. 30 – 40 km.
  • Restid ca. 30 minuter.

Eftersom ersättningen vi får är densamma idag 11 år senare så kan jag försöka räkna baklänges och se hur mycket ersättningen räcker till. Installationsarbetet som montering, justering av parabol, samt kabeldragning och driftsättning av en standard satellitmottagare tar fortfarande ca. 2 timmar i anspråk, så alltså täcker inte ersättningen resekostnaden längre.

– Tar du så mycket i timmen, undrar du som är anställd?
– I slutändan efter att jag har betalat moms, sociala avgifter, revisorn, firmabilen, verktyg, och antenninstrument mm. så blir min lön förhoppningsvis lika som den anställde arbetarens lön.


 

Kommentarer inaktiverade.