Serviceuppdrag åt Canal Digital 2021

Det skrivs ofta på diverse forum och i kommentarsfälten under annonser på Facebook att operatörerna inte gör något för sina gamla kunder samt att de bara ger rabatt till nya kunder. Men det är inte helt sant när det gäller Canal Digital i alla fall, för de bokar in serviceuppdrag till antenntekniker, så att vi kan hjälpa befintliga kunder med felsökning, åtgärd, byte av mikrovågshuvud och/eller satellitmottagare. Ibland kan de även betala oss antenntekniker för att vi ska kunna hjälpa kunder med installationen av en ny parabol om de har flyttat till ett nytt hus. Men det händer även att Canal Digital skickar en faktura till kunderna för vårt arbete och det kan ju vara lite taskigt om säljaren har lovat att allt är gratis.

På den här sidan kan ni se bilder och information om de olika serviceuppdragen som jag har gjort åt Canal Digitals kunder under 2021.


20210212 – Canal Digital – Service visit level 2 – 1204645

Den här kunden hade problem med sina 2 OnePlace-mottagare så Canal Digital skickade ut mig på ett serviceuppdrag.

Det första jag såg när jag kom dit var att parabolen var monterad på ett mycket olämpligt ställe.

Man kan inte ha mikrovågshuvudet över skorstenen för då blir det helt svart av sot. Kunden förstod att det kunde bli problem och ville inte ha det så, men installatören från Canal Digital envisades med att montera parabolen där.

En koll av signalen visade att den var ganska bra både i vardagsrummet och i TV-rummet på övervåningen.


Det största problemet var att mottagarna hade ställt in sig på samma användarband vilket är ett allvarligt fel för då stör de ut varann. Om ni undrar vad jag menar med användarband kan ni läsa här.

Nästa problem var att mottagarna inte var uppdaterade ordentligt så jag fixade även detta och anslöt mottagaren i vardagsrummet till internet.

När snön är borta ska jag återkomma för att flytta parabolen till husgaveln.


Klicka på pilen för att gå till indexsidan över Canal digital installationer.right-arrow


Kommentarer inaktiverade.