Canal Digital installationer, juli – september 2020

Här kan du se foton och info. från Canal Digital-installationer under juli, augusti och september 2020.
De är sorterade i datumordning med de senaste överst. Om du söker något visst arbetsorder-nummer så fungerar sökrutan här på sidan bra.


20200924 – Canal Digital – tvillinginstallation – 1078740

Bumerang med familj flyttade så de använde de fria TV-kanalerna via marknätet ett tag. Men Bumerang tjatade på morsan att hon skulle beställa montering av en ny parabol.

Morsan, som faktiskt heter Pucko, kontaktade Canal digital som bjöd på en tvillinginstallation om de accepterade 12 månaders bindningstid.

När jag kom dit hade Bumerang precis ätit klart.

Det blev lite problem när det var flera stora träd i vägen, men jag hittade ett läge på garagets gavel. Så efter lite röjning av några grenar kunde jag montera och justera.


En snabb dokumentation av signalen ute vid parabolen.

25 meter koaxialkabel räckte fram till husväggen där jag monterade en fördelare så att de kan koppla in TV’n på övervåningen. (Normalt kan man inte dela en satellitsignal men om det är Sat-CR så funkar det)

När jag kom in för att göra en kontrollmätning kollade Bumerang instrumentet noga.

Bumerang godkände resultatet så jag kunde koppla in Smart-boxen och programmera in 2 st. Sat-CR användarband.

Wow … vilken bra bild det blev, tyckte Bumerang när jag var klar.

Bumerangs brorsa var inte så intresserad av TV så han busade mest.


20200810 – Canal Digital – basinstallation – 1046901

Kunden hade flyttat och Canal digital bjöd på en basinstallation om kunden accepterade 12 månaders bindningstid.

När jag kom dit såg jag att det redan satt två paraboler på söderväggen, men båda två var skadade av snöras så då kunde jag inte montera ytterligare en parabol där.

Jag monterade den nya parabolen på husets östra gavel, men till det krävdes det ett specialfäste. Ett specialfäste som kostade lite extra eftersom det inte ingår i en basinstallation. Men det var småpengar i sammanhanget, så det var bara att skruva dit det.


Jag hittade ett bockat rör i bilen som jag monterade dit på 2 st. VF-210.

Med det fästet kom parabolen längre ut från väggen.

Det blev mycket bra signal till Smart-boxen i TV-rummet på övervåningen.


20200727 – Canal Digital – basinstallation – 1047821

Här kunde jag inte montera en parabol p.g.a. WAF som står för Wife Acceptance Factor. Jag föreslog att jag kunde montera en plattantenn istället vilken skulle smälta in bra mot den ljusgråa panelen. Men för att få igång TV-utbudet kopplade jag in OnePlace-mottagaren till internet via Wifi till fibernätet.


20200724 – Canal Digital – tvillinginstallation – 1046604

Den här kunden ville byta till Canal digital från Boxers begränsade utbud. I telefonen upplyste de om att det satt en gammal parabol på huset som jag eventuellt kunde använda. Men det visade sig att både parabol och kablar var i dåligt skick så jag skruvade bort den.

Jag monterade den nya parabolen lite högre upp eftersom de ska bygga ett altantak.

En snabb dokumentation av signalkvaliteten på 10,778 GHz horisontellt.

Nytt och fräscht 🙂

Det är en grym zoom i min nya kamera så t.o.m. serienumret syns.

Det blev bra signal till OnePlace-mottagaren i vardagsrummet.

Det blev även bra signal till OnePlace-mottagaren i TV-rummet på övervåningen.

Återvinningen nästa för den gamla parabolen och väggfästet.


Kommentarer inaktiverade.