Arbeten med paraboler – 2022

En sida med bilder och info från diverse arbeten med paraboler.


20220117 – Inkoppling av en extra satellitmottagare.

Kunden ville se de fria TV-kanalerna i ett extra rum, men det fanns ingen antenn samt att signalen till de marksända kanalerna är svaga där huset ligger. Så mitt förslag var att de skulle beställa en till satellitmottagare från Canal Digital, eller Allente som det heter numera. När Allente hade skickat en OnePlace-mottagare till kunden återkom jag för att koppla in den samt koppla in den gamla mottagaren i extra-rummet.

Först en koll på TD64-parabolen som jag monterade åt Nessie för många år sedan.


Eftersom det är lång kabel till TV-rummet ville jag kolla signalen på de 4 användarbanden.
Här nedan kan ni se skärmdumpar på User Band 01, UB02, UB03 och UB04.
En datalogg av signalen på UB01 till OnePlace-mottagaren.

En koll av signalen till Canal Digital HD PVR 5720 SX mottagaren i extra rummet på övervåningen.


20220110 – Pixlarna berodde på defekt satellitmottagare.

En kund ringde mig och sa att han misstänkte att det var något fel med parabolen eftersom det blev pixlar på bilden. När vi pratade om det höll jag med om att det antagligen var ett dåligt mikrovågshuvud.

När jag kom dit såg jag att det satt ett Triax universal Quad mikrovågshuvud på TD64-parabolen.

Men när jag gjorde en kontrollmätning inne i vardagsrummet såg jag att signalen var hur bra som helst. Jag hade nog inte lyckats att få endast en halv dB till så jag klättrade aldrig upp till parabolen.

Störningarna berodde på att den vita satellitmottagaren var defekt, så nu ska kunden beställa en ny OnePlace-mottagare.


Kommentarer inaktiverade.