Test av Triax TD78 med fel duoblock.

För länge sedan fanns bara SVT’s kanaler på satellitpositionen 4.8° öst så därför monterade jag många 80 cm paraboler med 2 individuellt justerbara mikrovågshuvuden och en DiSEqC-switch.

Men när Canal Digital började med cash & carry paketen levererade de en Triax parabol med 2 st. Alps mikrovågshuvuden till sina kunder.

Jag minns att rutinen var att montera parabolen och justera in max signal från Thor 1° väst, sen var det bara att justera polarisationen på båda mikrovågshuvuden. Efter det monterade jag en DiSEqC-switch och gjorde en kanalsökning som tog 20-30 minuter. Efter kanalsökningen upptäckte jag ibland att SVT’s kanaler från 4.8° öst saknades, så det var bara att byta DiSEqC-switch och göra om samma procedur. Så där höll det på och Canal Digital skickade ut tusentals DiSEqC-switchar.

De skickade även ut en DiSEqC-switch-testare men det var i stort sett aldrig fel på switcharna.

Men så en dag besökte jag en kund igen eftersom SVT-kanalerna hade försvunnit. När jag klättrade upp för stegen tänkte jag att parabolen absolut inte kunde ha flyttat sig för den satt fast riktigt ordentligt. Fel på mikrovågshuvudet tänkte jag och anslöt instrumentet till 4.8° öst huvudet. Då upptäckte jag att det gick att få mer signal om jag tryckte lite på parabolen sidledes. Så jag kopplade in instrumentet till Thor 1° väst mikrovågshuvudet och upptäckte att parabolen stod 100% rätt.

Mycket märkligt, så jag gjorde några mätningar med tumstocken, sen gick jag ner i bilen och tog fram teknisk miniräknare.

Formeln är Tan ur skillnadsvinkeln mellan satelliterna gånger fokalavståndet = C/C míkrovågshuvud. Det var alltså fel duoblock till mikrovågshuvudena. Det skulle vara den modellen till vänster i bild, men Canal Digital hade levererat modellen till höger.

Undrar hur många timmar extra arbete jag och andra antenntekniker har lagt ner på detta? Efter lite ringande fick jag veta att Triax hade levererat fel duoblock till parabolen eftersom Canal Digital hade köpt breda ALPS mikrovågshuvuden från någon annan leverantör.

Jag frågade Triax hur de kunde sälja prylar som inte funkade ihop.
– Men Canal Digital ville köpa det så, svarade Triax.
– Men man kan väl för f*n inte sälja prylar som inte passar ihop, sa jag.
Jag blev faktiskt så less på Triax p.g.a. detta att jag inte har köpt någonting av dem sedan dess.

På den tiden hade vi inte så bra instrument så vi kunde mäta exakt signalkvalitet. Eller så mätte jag helt enkelt inte signalen från 4.8° öst för det var ju ingen idé när det ändå inte gick att flytta mikrovågshuvudet sidledes. Men förra veckan fick jag den här parabolen av en kund så idag gjorde jag några testmätningar.

Ett av de två mikrovågshuvudena funkade så jag mätte alltid med samma. Jag började med att montera det i fokuspunkten för att se vad parabolen presterade.

Det blev ganska bra signal med det gamla Alps mikrovågshuvudet.

Sen monterade jag mikrovågshuvudet i det felaktiga duoblocket och justerade till max.

Det blev inte mycket förlust, eller sämre kvalitet.

Sen flyttade jag mikrovågshuvudet och justerade polarisationen på 4.8° öst.

Här ser ni resultatet och förklaringen till att vi tekniker hade ett mindre helv*te.

Sen vred jag parabolen lite och justerade in max signal på 4.8° öst och som ni ser blev det godkänd signalkvalitet.

När parabolen var justerad till max signal på 4.8° öst flyttade jag mikrovågshuvudet och gjorde jag en koll av signalen från Thor 1° väst.


Som ni ser blev det mycket dålig signal från Thor 1° väst när parabolen var inställd på max från 4° öst.

Nu visste jag redan att det var problem med såna här mikrovågshuvuden i ett duoblock som är gjort för en större parabol. Men för alla ni andra som har undrat varför SVT kanalerna försvann hela tiden kan det vara bra att få reda på orsaken.

Tyvärr så levererar inte Canal Digital, Viasat eller Boxer det bästa materialet sedan länge, utan det är bara prioritet på att det ska vara billigt! Men det är nog inte så billigt när allt kommer omkring, för både tekniker och kunder tröttnar snart på eländet. Så hur dyrt är det inte att skapa serviceärenden och annonsera efter nya kunder?

Kommentarer inaktiverade.