Hopplöst svag signal till marksänd TV.

Via en arbetsorder från Boxers installatörsportal besökte jag den här kunden den 24 februari 2021 och redan då konstaterade jag att det är mycket svårt att få godkänd signal i området där de bor.

Men nu hade de byggt ett nytt hus som står lite högre än det gamla, så kunden trodde att det skulle funka med en antenn.

Jag klättrade upp på taket och kollade med en handhållen logperiodisk antenn, men precis som jag befarade var det svag signal. Inga perfekta Simpsons där inte.

På dataloggen står det att bara två muxar är fel, dvs. mux 5 och mux 6 som inte hittades överhuvudtaget. Men eftersom endast mux 7 klarar kravet på minst 25 dB i MER-värde så anser jag att det är 5 muxar som inte klarar minimumkravet.

Jag monterade antennen på ett 4 meter långt rör och gjorde en ny koll när jag stod vid skorstenen. OK det blev något bättre, men för att nå upp till godkänt värde måste signalen fördubblas 2 gånger vilket blir otroligt omständligt och därför orimligt dyrt.

Så för att få en störningsfri bild rekommenderade jag TV via satellit, men då var det problem med träd som skymde. Jag har ritat en blå stjärna där jag uppskattar att satelliterna finns.

Men för att få fri satellitsikt går det att montera ett väggfäste med maströr på husets östra gavel.

Men kunden vill hellre ha parabolen på andra sidan huset så han ska fråga grannen om han får ta bort träden. Fortsättning följer …..

Kommentarer inaktiverade.