Den vita boxen ville inte starta.

För ungefär ett år sedan var jag till den här kunden när TV’n sa “Ingen signal” och nu var det lika igen. Felet förra året var att hon inte hade valt HDMI 1 på TV’n, men nu verkade det vara något annat.

En koll utomhus visade att inget hade förändrats.


En koll inomhus visade att signalen fortfarande var helt OK.

Men felet då? Den vita boxen ville inte starta riktigt så jag testade en annan nätdel och flyttade några elkablar. Men sen funkade det med nätdelen hon hade och jag kunde inte hitta någon glappkontakt. På något märkligt sett försvann felet av sig själv eller så var det glapp någonstans som blev åtgärdat när jag flyttade kablarna.

Edit: 20220825 Kunden ringde och meddelade att boxen inte ville starta efter att den hade varit utan ström över natten. Jag sa i telefonen att hon skulle dra ur nätdelen och sätta i den igen igen. Då startade satellitmottagaren, men om det är fel på satellitmottagaren eller nätdelen är svårt att veta. …. fortsättning följer ….

Kommentarer inaktiverade.