Installation av 5G anläggning från Telia.

För 3 år sedan skickade Canal Digital (numera Allente) ut mig på ett serviceuppdrag hos den här kunden. Det största problemet då var att OnePlace-mottagarna hade ställt in sig på samma användarband vilket är ett allvarligt fel för då stör de ut varann.

Men nu skulle kunden byta från Allente till Telias triple play via 5G. “Triple play är är en branschbenämning på en pakettjänst med en kombination av IP-telefoni, bredband och TV i samma förbindelse”

När jag kom dit såg jag att parabolen satt kvar som sist.

Det satt redan en utomhusantenn på huset som jag tyckte var mer anpassad för att sitta utomhus än den bifogade antennen. Så jag anslöt den nya routern till den befintliga antennen.


Jag fick igång internet via den nya routern, men TV-boxen gick det inte att få igång för Telia hade inte aktiverat TV-abonnemanget. Så jag kopplade in en av OnePlace-mottagarna i HDMI2 ingången i TV’n så de fick bild igen.

Den nya TV-boxen från Telia lät jag vara ansluten till HDMI1 ingången i TV’n så att det är lättare för kunden att få igång den med hjälp av Telias support.

Kommentarer inaktiverade.