Montering av ny parabol högt upp.

Den 9 augusti besökte jag den här kunden eftersom de hade dålig signal. Jag konstaterade då att skogen skymde signalen och att parabolen måste flyttas högre upp. Men det skulle inte räcka att flytta upp parabolen på gaveln där Viasat-parabolen satt, utan den måste monteras högst upp på husets västra gavel och dit upp är det cirka 8-9 meter som egentligen kräver en skylift. Men det skulle bli ganska omständligt att få dit en skylift, så jag tog med min långa stege och gjorde ett nytt besök.

Men det var verkligen inte “bara” att få dit ett fäste så högt upp och dessutom så att röret kom ut 56 cm. från väggen.

Eftersom det ändå skulle monteras nytt så högt, upp rekommenderade jag att montera ett nytt mikrovågshuvud med Sat-CR-signal, så att de kan spela in en kanal samtidigt som de tittar på en annan.

Det nya Opticum Sat-CR-24 monterade jag i ett aluminiumfäste, så nu slipper de även ett plastfäste som spricker.


Sen var det “bara” att montera parabolen högt däruppe.

Det var som sagt väldigt omständligt att montera allt så högt upp.

Nu blev det signal utan skymmande skog.

Efter att jag hade justerat gjorde jag en datalogg.

Sen gäller det att dra ner vattenskyddet runt kontakten.

Justerat och klart.


Sen var det bara att dra 23 meter kabel till andra sidan huset och den sista biten tänkte jag använda från Viasat parabolen.

Inne i vardagsrummet kollade jag vilken signal de hade från Viasat parabolen.

Signalen från den nya TD65 parabolen med Opticum mikrovågshuvudet blev mycket bättre.

Kommentarer inaktiverade.