Uppdatering och inkoppling av Samsung UHD 680.

Detta blev en lång historia ….

Den 24 april besökte jag den här kunden eftersom OnePlace-mottagaren hade hängt upp sig samt att det var glapp i HDMI-kabeln, så jag hämtade en ny kabel i servicebilen som jag kopplade in mellan OnePlace-mottagaren och HDMI 1 ingången i TV’n.

Men satellitmottagaren hade fastnat fullständigt så jag var tvungen att göra en fabriksåterställning. Sen var det bara att börja om från början med att välja språk, godkänna Googles villkor för hantering av personuppgifter osv. ……

En kvart senare blev det i alla fall bild i TV’n så kunden blev nöjd.

Den 8 maj ringde kunden ännu en gång, för nu var det samma fel igen, dvs. att mottagaren inte startade.
– Men nu är det bara att byta ut den mot en Samsung UHD 680 mottagare, sa jag och bad kunden att ringa till Allente för att beställa en sådan.

Efter en stund pratade jag med kunden igen som sa att enligt supporten beror felet på en defekt HDMI-kabel så de skulle skicka en ny sådan.
– Men jag monterade ju en ny HDMI-kabel för några veckor sedan, sa jag.

Lite senare (samma dag) besökte jag kunden igen och gjorde mottagaren strömlös för att sedan ansluta strömkabeln igen. Då började den starta med de snurrande Android-loggorna för att sedan fastna på en blå bild med Allente-loggan. HDMI-kabeln var det garanterat inget fel på, för då skulle jag inte ens ha sett Android- och Allente-loggan som den fastnade på.

En månad senare, dvs. den 8 juni hade kunden äntligen fått hem en ny satellitmottagare, men de hade inte skickat med något programkort, så det var ingen idé att koppla in den.

Den 13 juni hade kunden fått hem programkortet så jag körde dit för att koppla in den nya satellitmottagaren. Men då visade det sig att den inte hade rätt mjukvara för att fungera med signal från Thor satelliterna på 0,8° väst.  Så jag fick gå in i några menyer som inte är avsedda för normala TV-tittare eller konsumenter och uppdatera system-mjukvaran.

Nu ska det väl i alla fall funka, för det är ytters sällan som Samsung mottagaren krånglar.

Kommentarer inaktiverade.