OnePlace-mottagaren hade låst sig.

Den 28 februari 2022 besökte jag den här kunden eftersom hans Smartbox fungerade väldigt dåligt, men nu hade OnePlace-mottagaren låst sig fullständigt, så jag fick i uppdrag att felsöka och åtgärda.

När jag kom dit såg jag att Macab 80 cm. parabolen med QUAD-mikrovågshuvudet satt precis som sist.


Jag började med att göra en koll av signalen som var precis lika bra som sist.


Jag upptäckte att det var glapp i HDMI-kabeln, så jag hämtade en ny kabel i servicebilen som jag kopplade in mellan OnePlace-mottagaren och ingång HDMI 1 i TV’n.

Men satellitmottagaren hade fastnat fullständigt så jag var tvungen att göra en fabriksåterställning.

Sen var det bara att börja om från början med att välja språk, godkänna Googles villkor för hantering av personuppgifter osv. ……

En kvart senare blev det i alla fall bild i TV’n så kunden blev nöjd.


Uppdatering 20230508

Kunden ringde för nu var det samma fel igen, dvs. att mottagaren inte startade.
– Men nu är det bara att byta ut den mot en Samsung UHD 680 mottagare, sa jag och bad kunden att ringa till Allente för att beställa en sådan.

Efter en stund pratade jag med kunden igen som sa att enligt supporten beror felet på en defekt HDMI-kabel så de skulle skicka en ny sådan.
– Men jag monterade ju en ny HDMI-kabel för några veckor sedan, sa jag.

Lite senare besökte jag kunden igen och gjorde mottagaren strömlös för att sedan ansluta strömkabeln igen. Då började den starta med de snurrande Android-loggorna för att sedan fastna på en blå bild med Allente-loggan. HDMI-kabeln var det garanterat inget fel på, för då skulle jag inte ens ha sett Android- och Allente-loggan som den fastnade på.

Så felet beror säkert på fel i mjukvaran eller att processorn i OnePlace-mottagaren har gett upp.

Jag hade säkert fått igång mottagaren om jag hade gjort en fabriksåterställning som tar lång tid eftersom man måste välja språk, godkänna Googles villkor, ange lösenord till WiFi etc. Totalt bortkastad tid eftersom felet säkert kommer tillbaka om nån vecka eller två.

Kommentarer inaktiverade.