Åtgärd av antennsignal till en Kabe husvagn.

Kunden hade försökt med 2 olika TV-apparater men fick ingen signal så han ville ha hjälp att hitta och åtgärda felet.

Jag såg att det satt en GoCamp Delux antenn på husvagnen.

Så här ser den ut i upphissat läge.När jag skulle koppla in den inkommande kabeln i antenninstrumentet lossnade den. Efter att jag hade skalat kabeln på rätt sätt och återmonterat kontakten kunde jag göra en koll av signalen.

Den inkommande signalen var inte riktigt bra, men Mux 1 och Mux 2 som sänder de fria kanalerna var godkända. Mux 7 som sänds på en VHF-frekvens funkade inte alls och om du undrar vilka kanaler som sänds i respektive Mux kan du kolla här.

En koll av signalen ur antennuttaget i sovrummet.

Det blev lite svagare i vardagsrummet.

Kunden hade en fabrikstillverkad antennsladd så jag kollade signalen ur den också.

Felet måste ha berott på att den inkommande kabeln var bristfälligt fastsatt i kontakten, för det är bara den jag fixade.

I övrigt kan det bli lite bättre med en logperiodisk antenn, men nu kunde jag inte riktigt motivera den kostnaden.

Kommentarer inaktiverade.