Kabeldragning samt justering av parabol.

En kund skulle flytta satellitmottagaren till andra sidan vardagsrummet, så han ville att jag skulle dra en kabel till den nya placeringen.

När jag kom dit såg jag att det var 2 kablar anslutna till mikrovågshuvudet, men att vattenskyddet inte var nerdraget.


Varför inte dra ner vattenskyddet när det ändå finns ett sådant?

Jag gjorde en koll av signalen och såg att den kunde förbättras.

Efter att jag hade förlängt kabeln 10 meter gjorde jag en ny koll bara för att kunna visa kunden att inte kabelskarven försämrade signalen.

När jag sen klättrade upp på stegen för att finjustera parabolen såg jag att träden började skymma signalen. Jag har ritat en stjärna ungefär där jag uppskattar att satelliterna finns. Så det är mycket troligt att det blir problem när det blåser.

Efter justering av framförallt polarisationsinställningen drog jag naturligtvis ner vattenskyddet.

Fixat så bra som möjligt.


En ny koll i vardagsrummet visar att det blev en skaplig förbättring av signalkvaliteten, framförallt på de lägre frekvenserna. Men det är precis att parabolen klarar av att leverera 13 dB i MER-värde som är Allentes minimum krav.

Vi får väl se om de kan få några träd fällda eller om jag får uppdraget att flytta parabolen högre upp.

Kommentarer inaktiverade.