Ett Boxerärende i ett svårt område.

Kunden gjorde en felanmälan som vandrade runt lite eftersom det var långt att köra samt att det är i ett signalmässigt svårt område. I telefonen sa jag till kunden att det är ett svårt ställe och att jag aldrig har fått godkänd signal i marknätet till något hus i det området. Men jag bokade i alla fall in ett besök.

När jag kom dit såg jag att de hade en ganska ny antenn.

In koll inomhus visade vad jag trodde.

Jag klättrade upp på taket för att mäta med en handhållen Logperiodisk antenn, men det var lika uselt.

Sen kopplade jag in instrumentet i mastförstärkaren och såg att nivån var nerskruvad, så när jag skruvade upp den kom det mer signal.


En ny mätning visade betydligt bättre signal men inte helt godkänt.

Mux 5 gick in sämst med bara 1,9 dBµV i marginal till störningarna.

Mux 6 var inte så bra den heller.

Så jag kunde bara råda den här kunden att teckna ett abonnemang på TV via satellit.
Boxer ärende 106552

Kommentarer inaktiverade.