Justering av parabol efter husmålning.

Målarna skruvade ner parabolen innan de sprutmålade huset, men sen fick de inte tillbaka den i rätt läge. Inget ont om dem för de är inte antenntekniker och jag är ingen målare så de kan garanterat måla mycket bättre än mig.

Så för att få det ordentligt gjort fick jag uppdraget att justera parabolen. När jag kom dit såg jag direkt att polarisationen, alltså mikrovågshuvudets vridning, var fel.

Det felet berodde antagligen på att det lätt kommer ur läge eftersom montören från Canal Digital inte hade monterat skruven som håller inställningen på mikrovågshuvudet.

Dessutom saknades en skruv till höjdjusteringen och den som satt där var felmonterad, så det var svårt att låsa höjdjusteringen.

Jag hittade en bättre begagnad skruv i bilen som jag monterade i fästet till mikrovågshuvudet.

Efter justering skruvade jag åt skruven, så nu sitter mikrovågshuvudet fast ordentligt.

Sen flyttade jag den felaktigt monterade skruven till höjdjusteringen och monterade ytterligare en skruv på rätt ställe.

En koll vid parabolen efter åtgärd och justering visar att det blev bra signal. Det var dock ett träd längre bort som hade börjat skymma satelliterna för signalen pendlade lite.

Justerad och klar.

En koll i vardagsrummet visar att den vita boxen fick godkänd signal.

Nu kanske ni undrar om det verkligen var nödvändigt att montera skruvarna som saknades när jag bara hade i uppdrag att justera parabolen?

Ja det var nödvändigt eftersom höjdjusteringen inte gick att låsa ordentligt samt att om mikrovågshuvudet sitter löst är det stor risk att det skulle ändra läge när jag tog bort kabeln till antenninstrumentet.

Kommentarer inaktiverade.