Justering av Canal Digital parabol samt inkoppling av en ny OnePlace-mottagare.

Signalen försvann så kunden ringde till Canal Digital, eller Allente som det heter numera och de skickade ut en ny OnePlace-satellitmottagare. Men en OnePlace är det verkligen inte “bara” att installera, så kunden ringde till mig.

Jag började med att kolla, men det visade sig att det inte fanns någon satellitsignal. Alltså var det inget fel på den vita satellitmottagaren så kunden hade köpt en ny satellitmottagare helt i onödan.

Orsaken var att maströret hade vridit sig så att parabolen kom i fel läge. Jag skruvade åt det nedre fästet ganska mycket och det övre lite grann. Helst ska man inte ha ett sånt här övre fäste om det sitter en parabol på röret, utan man ska ha ett VF210 som man fäster med 4 skruvar.

Men ett väderskydd hade “installatören” lyckats sälja för 600 kronor. Personligen tycker jag att det är bättre att skruva fast prylarna ordentligt än att sälja en massa onödiga tillbehör.

När jag hade skruvat åt röret kunde jag klättra upp på taket för att justera parabolen.

Fixat och färdigt.

Apropå “skyddet” över mikrovågshuvudet så är min erfarenhet att det gör mer skada än nytta. Jag har faktiskt bytt paraboler som har blivit förstörda av tung blötsnö på det så kallade skyddet.

Jag gjorde en koll och dokumentation av signalen till den nya OnePlace-satellitmottagaren, sen var det “bara” att ladda i en uppdatering som tog minst 30 minuter. Efter det kunde jag förklara och visa hur OnePlace mottagaren fungerade.

För att den här och andra kunder ska ha lättare att hitta var Allentes satellitsända TV-kanaler finns, har jag gjort en lista med kanalerna i bokstavsordning. Klicka här för att se listan.

Kommentarer inaktiverade.