En DishTurn hos Viasat-kund: 82751189

Egentligen är det tragiskt att Allente får så många dåliga omdömen hos Trustpilot samt att den ena kunden är argare än den andra i kommentarer under Allentes annonser på Facebook.

Men det är inte direkt oväntat. För att det ska vara “billigt” har de avslutat samarbetet med flera kompetenta tekniker med resultatet att jag dagligen får e-post, SMS, telefonsamtal och meddelanden via Messenger från kunder där de inte löser problemen.

Här är ett exempel:

Hej.
Vi är fd. Viasat-kunder, numera desperata Allente-kunder som inte fått vår parabol justerad inför satellitbytet. När Allente väl svarar i telefon så säger de att en tekniker ska ringa men det sker aldrig. Nu har vi varit utan TV ett par veckor och under OS är det rätt hemskt. Besöket via dem ska vara kostnadsfritt men jag tänkte kolla om en fristående tekniker kan lösa det så att vår TV fungerar igen? Eller måste det vara deras folk? Vi har väntat sedan maj så det känns inte som att de stressar. Nu betalar vi för svart ruta. 🙁

Tyvärr bor den kunden i Bingsjö så jag har 16 mils resa fram och tillbaka samt att de har en mottagare som inte har rätt bootloader, så därför måste den bytas ut. Det blir alltså svårt för mig att fixa samt att det blir orimligt dyrt.


Men sen blev jag kontaktad av en kund i närområdet som fick tips av Elon i Hofors att ringa till mig.

I telefonen berättade kunden att hon hade försök att få dit någon från Allente för att göra en DishTurn innan de släckte signalen från Astra-satelliten, men det var ingen som gjorde jobbet så den sista januari försvann bilden. Efter att ha tjatat på Allente under ytterligare 2 veckor utan fungerade TV gav kunden upp och ringde mig för att höra om jag kunde fixa det.

I telefonen fick jag reda på att kunden hade en Samsung UHD 680 satellitmottagare. Jag bad kunden att knappa in en speciell kod på fjärrkontrollen för att se om det var Bootloader 3845, för annars skulle det inte fungera att göra en DishTurn och som tur var hade satellitmottagaren laddat ner rätt mjukvara innan signalen släcktes den 31 januari.

När jag kom hem till kunden såg jag att det var mycket skog så jag blev tveksam till att det skulle fungera överhuvudtaget. (Jag har ritat stjärnan där jag uppskattar att Thor-satelliterna är)

Parabolen satt högt upp så jag tog med mig livlinan när jag klättrade upp på taket.

När jag hade kopplat in instrumentet såg jag att de aldrig hade haft riktigt bra signal eftersom polarisationen inte var riktigt inställd.

Det var svårt att justera eftersom ett träd skymde en aning så signalen pendlade.

Jag justerade och lyckades få godkänd signal på rubbet, men några träd måste bort för om de vajar i vinden kan de skymma signalen. Troligen blir det en halv dB till i signalkvalitet när det blir klarare väder.

Nere i vardagsrummet dokumenterade jag signalen innan jag uppdaterade Samsung UHD mottagaren.

Nu är det i alla fall fixat och jag hoppas verkligen att kunden får någon kompensation som täcker min arbets och resekostnad.

Kommentarer inaktiverade.