Melker bokade service av parabolen.

Melker var bekymrad och trött på störningarna så han kontaktade Allente, men de kunde inte skicka ut någon tekniker. Så Melker kontaktade Emanuelssons i Sandviken som hänvisade till mig.

När jag kom hem till Melker såg jag att han hade en Triax TD64 parabol med ett Alps mikrovågshuvud.

Innan jag ens kopplade in instrumentet såg jag att polarisationen var felinställd och det var inte konstigt när fästet till mikrovågshuvudet var spräckt.

Först gjorde jag en koll av den befintliga signalen som var riktigt dålig. Att det trots allt gick att se vissa kanaler är inte så konstigt eftersom transpondrarna har olika styrka. Vid sämre väder faller de med lägst LM bort först medan andra funkar lite längre.

Innan jag gjorde någon mekanisk åtgärd justerade jag för att se om det skulle gå att få godkänd signal ur det befintliga Alps-mikrovågshuvudet, men tyvärr blev det inte helt godkända värden.

Jag monterade ett nytt mikrovågshuvud med ett nytt fäste.

Efter justering av polarisation blev det godkänd signalkvalité på rubbet.

Justerat och klart.

Jag kopplade även in Sat-CR signal så när de byter ut den vita boxen mot en nyare kan de spela in en eller flera kanaler medan de kollar på en annan.

Jag aktiverade UB01, UB02, UB03 och UB04 för att visa hur det ser ut på spektrumet.

I vardagsrummet gjorde jag en sista koll och dokumentation som visar att det blev mycket bra signalkvalitet till satellitmottagaren.

Äntligen kan jag kolla på TV utan störningar tyckte Melker när jag var klar.

Kommentarer inaktiverade.