Kunden hade varken bild från Canal Digital eller de fria marksända kanalerna.

Den 5 oktober uppgraderades marknätet till MPEG4 så kunden köpte en ny TV, men sen lyckades de ändå inte få in några kanaler. De nöjde sig med att kolla på Canal Digitals kanaler via satellit, men när de också försvann bokade kunden service av anläggningen.

När jag kom dit såg jag att det nedre fästet till maströret hade släppt från väggen och att kablarna var torra

Dessutom hittade jag en icke godkänd skarv på kabeln från TV-antennen.


Jag såg även att fästet till mikrovågshuvudet var spräckt.

Det satt ett Triax QUAD mikrovågshuvud på parabolen.

Jag började med att kolla signalen från parabolen som var i stort sett obefintlig. Instrumentet klarade inte ens att låsa in på transpondern.

Jag skruvade fast maströret, bytte fäste till mikrovågshuvudet och efter justering fick jag en sån bra signal som de aldrig hade haft tidigare. Det vet jag eftersom mikrovågshuvudet inte satt i den optimala fokuspunkten.

Men när jag skulle fästa upp kablarna så sprack den ena kabeln.

Nere i TV-rummet kollade jag signalen från de båda koaxialkablarna som var anslutna till en HD PVR 5720 SX.

Sen gick jag till vardagsrummet där jag kollade signalen till de marksända kanalerna som faktiskt var godkänd. Jag kopplade bort en gammal satellitmottagare och satte antennkabeln i TV’n, sen var det bara att söka in de fria TV-kanalerna.

Det är som sagt bra signal nu, men om det regnar kommer det in fukt i de spräckta kablarna och då blir det säkert sämre signal.

För att får dit parabolen stadigare krävs det ett specialfäste, så därför ska jag återkomma senare för att byta maströr, TV-antenn och kabel utomhus.

Kommentarer inaktiverade.