Perfekta Simpsons från den nya antennen till extra TV’n.

Den här kunden har jag varit till tidigare då jag monterade en riktig antenn istället för en bordsantenn och det fungerar fortfarande bra. Men sen ville hon använda en TV i ett annat rum och fick rekommendationer att köpa en One For All SV9490 som skulle funka bra, vilket den (naturligtvis) inte gjorde.
Jag kopplade in instrumentet för att se vad One For All SV9490 antennen presterade. Det visade sig att signalen pulserade kraftigt upp och ner så därför kunde jag inte göra en datalogg.

För att se hur mycket signalen pendlade aktiverade jag Max och Min hold i instrumentet. Topparna på det blå fältet visar den starkaste signalen och topparna på det gröna fältet visar den svagaste signalen.


Lite svårt att förklara med text så jag filmade skärmen på instrumentet.

Det var bara lägga ner projektet med inomhusantennen och montera en logperiodisk antenn istället.

Nu blev det mycket bra signalkvalitet och Boxer-boxen visade 100% på rubbet. 🙂

Så här ska det se ut när det är perfekta Muxar, även kallat perfekta Simpsons eftersom topparna ser ut som Bart Simpsons frisyr.

Uppdatering 20220120
Jag fick ett SMS att Amos blev glad när han kom hem och kunde kolla på TV utan en massa störningar.

Kommentarer inaktiverade.