Boxer ärende 110695

Enligt felbeskrivningen från Installatörsportalen saknade kunden kanaler från Mux 6 som sänds på den högsta frekvensen 674 MHz.

När jag kom dit såg jag att de hade en Televes-antenn överst med en UHF-gitterantenn under den och en Canal Digital parabol längst ner.

Jag gick in i vardagsrummet för att kolla vad de hade för signal, men det syntes bara lite svagt nere i bruset.

Jag upptäckte att kabeln var skarvad med en sockerbit och som ni ser var inte mittledaren ansluten. Troligen gled den ur när jag rörde skarven.

Jag tog bort skarven och kopplade in instrumentet direkt till antennkabeln. Sen gjorde jag en datalogg som visade att Mux 1, 2, och 3 var väldigt nära pixelnivån samt att Mux 5 och  6 inte hittades alls.
Med pixelnivå menar jag signalnivån när kunden överhuvudtaget märker att det är fel och då är det väldigt långt under godkänd signalnivå.

Jag klättrade upp på taket för att kolla vad som behövde åtgärdas och där hittade jag många fel. Bl.a. var det inget bra skorstensfäste.

Maströret, eller maströren var inte ihopsatta på ett bra sätt så det övre kunde snurra. Otroligt nog hade en installatör från Canal Digital monterat parabolen på det bristfälligt fastsatta maströret. Helt sjukt egentligen för om man vrider parabolen en enda grad missas satelliterna med 7 mil!

Antennkabeln var även skarvad med inomhuskontakter som garanterat inte tål väder och vind. Jag kollade inte ens om det var dålig kontakt, utan jag klippte bara bort eländet.

Jag skruvade bort gitterantennen som var till köks-TV’n samt Canal Digital parabolen som inte användes längre. Därefter skarvade jag ihop maströren så gott jag kunde och monterade en ny kabel i Televes-antennen.

Nu började det likna något.

Sen monterade jag en förstärkare med 2 utgångar så jag kunde ansluta kabeln som gick till TV’n i köket.

Jag gjorde en ny koll i TV-rummet som visade att det blev godkänd signal på rubbet.

Jag kollade även signalen till TV’n i köket och såg att rubbet blev godkänt.

Kommentarer inaktiverade.