Återbesök hos en Boxer-kund.

Den här kunden har jag varit till tidigare men nu förekom det störningar igen, så det blev en ny arbetsorder från Installatörsportalen.

Kunden hade teorier om att det är telefonledningarna nära antennen som stör.


Jag gick in och gjorde en koll där jag såg att allt var godkänt utom signalen till Mux 6 som var ganska dålig.

Runt 3 dB i marginal till störningarna är inte bra.

Eftersom jag har varit här tidigare samt att kunden hade teorier om att det är telefonledningarna som stör monterade jag en ny Logperiodisk antenn på ett annat ställe, sen drog jag in en ny kabel hela vägen till vardagsrummet.

En koll i vardagsrummet visade att det blev perfekt signal på Mux 6.

Även Mux 2, 1, 3 och 5 hade perfekta Simpsons. Jag menar att topparna på Muxarna ser ut som Simpsons frisyr 🙂

En ny koll i vardagsrummet visar att det blev godkänt med råge på rubbet.

Eftersom det nu är en helt ny antenn, placerad utom räckhåll från de eventuellt störande telefonledningarna, med ny trippelskärmad koaxialkabel hoppas jag verkligen att den här kunden ska slippa störningar i framtiden. Men samtidigt vet jag inte vad störningarna på andra Muxar (med bra signal) har berott på.

Boxer ärende 109955

Kommentarer inaktiverade.