Montering av en ny Canal Digital parabol på garaget

Den 21 augusti besökte jag kunden för att se om det var möjligt att flytta parabolen. För länge sedan blev den monterad i ett träd eftersom det var skymmande träd vid huset, men nu ville kunden ha parabolen flyttad eftersom de ska ta bort trädet.

Jag kollade riktningen till satelliterna och bedömde att det skulle gå att montera en parabol på garaget. Men då måste det grävas ner en slang för kabeln sa jag.

Idag kom jag åter för att göra jobbet. Jag skruvade ner parabolen, men jag tyckte att den var för mossig för att montera på det fina garaget.Jag monterade en ny parabol och drog 37 meter koaxialkabel in till krypgrunden under huset där jag skarvade ihop den med kabeln som gick till vardagsrummet, så det blev ungefär 45 meter kabel totalt.

Parabolen monterade jag på ett 3-bensfäste eftersom det passade bäst på väggen.

Jag monterade ett mikrovågshuvud med Sat-CR-signal, så om de köper en hårddisk till Smartboxen kan de spela in en kanal samtidigt som de kollar på en annan. Dessutom går det att fördela signalen om de nu skulle vilja ha en mottagare i ett annat rum.


Jag gjorde även en dokumentation av signalen och som ni ser blev det bra signalkvalité på rubbet.

Fixat och färdigt 🙂

Signalen går in ovanför träden, så det är lugnt.

Kommentarer inaktiverade.