Strul med en ny OnePlace-mottagare.

En kund beställde och fick hem en ny OnePlace-mottagare men fick den inte att funka, så han ville ha min hjälp.

När jag kom dit kollade jag signalkvaliteten som visserligen var lite dålig, men ändå tillräcklig för att få en störningsfri bild på TV’n.

Jag justerade parabolen och fick bättre signal, men p.g.a. skymmande träd gick det inte att få så bra som det brukar bli.

Jag har ritat stjärnan där jag uppskattar att satelliterna finns.

Men trots att OnePlace-mottagaren visade godkänd satellitsignal i menyn gick det ändå inte att få bild, så jag ringde Allentes tekniska-support där jag pratade med en tekniker som föreslog att jag skulle byta mikrovågshuvud trots att det var godkänd signal. Så jag bytte till ett Sat-CR-24 men det funkade fortfarande inte.

Det slutade med att teknikern sa att Allente skulle skicka ut en ny OnePlace-mottagare till kunden, vilket de också gjorde. När kunden fick hem den nya mottagaren så var det bara att koppla in och den startade upp direkt. Detta innebär att om kunden hade fått en fungerande mottagare direkt så hade han sluppit att betala närmare 3 timmar arbete och restid. Men förhoppningsvis får han kompensation av Allente som täcker kostnaden av fakturan från mig.

Kommentarer inaktiverade.