Byte av parabol och satellitmottagare.

Satellitmottagaren slutade funka så kunden kunde inte se på TV. Viasat, eller numera Allente, skickade nya prylar via posten, men när montören från Inselo inte kunde felsöka och installera förrän den 4 juni besökte kunden Elon i Hofors. Där fick hon tipset att kontakta mig om hon ville ha det snabbt och seriöst fixat.

När jag kom till kunden så började jag med att kolla anläggningen och såg 4 fel innan jag ens hade kopplat in instrumentet.

Detta är bara så dåligt 🙁 Varför inte ta bort det gamla vattenskyddet när de monterar det nya? Dessutom hade vattenskyddet lossnat.

En koll inne visade ganska usel signal. 9,1 dB i MER-värde är väldigt dåligt.

Jag monterade och justerade den nya parabolen till Thor-satelliterna så därför är själva DishTurn-jobbet också klart.

Jag försökte få så jämna MER-värden som möjligt på frekvensen 10,778 GHz vertikalt och horisontellt. 0,1 dB skillnad är så perfekt som det kan bli.


Nu har kunden en bra och stabil signal.

Jag gjorde en dokumentation av signalen i TV rummet.

Men sen var det lite struligt att få igång den nya satellitmottagaren med signal från Thor-satelliterna, så jag fick ringa supporten som sa att jag måste tvinga in den nya mjukvaran igen. Medan den laddade pratade jag med supporten som sa att kunden skulle betala en summa för materialet, men att installationen skulle ingå. Men eftersom att jag hade fixat allt skulle de ordna så att jag fick ersättning för en standardinstallation.
– Hur ska du kunna fixa det när Andreas på Canal Digital har kastat ut mig, frågade jag.
– Men du är inte utkastad från Viasat, så det fixar jag sa mannen på supporten, men sen hittade han inte mitt återförsäljarnummer, för när det blev Allente är det borta där också.

Så det slutade med att jag ska fakturera Andreas på Allente 1500 kronor som jag naturligtvis drar av från kundens faktura, vilket hon blev mycket glad för, eftersom hon var inställd på att betala rubbet själv.

Så nu har den nöjda kunden en anläggning som håller i många år.


Edit 20210521. Jag fick en kommentar av en kollega.
Jag tycker att det är bra att kunden fick snabb & professionell service omgående, billig runda för Allente i vilket fall som helst…
Nöjd kund=Betalande kund
//JH

Kommentarer inaktiverade.