Pepsi beställde Canal Digital

Pepsi hade flyttat så han beställde Canal Digital till det nya huset.

När jag kom dit hälsade Pepsi mig välkommen.

Först trodde jag inte att det skulle gå att hitta nåt ställe där signalen kom fram mellan träden, men tillslut hittade jag en liten lucka.

Det blev bra signal.

Monterat, justerat och klart.

En koll i vardagsrummet visar att det blev mycket bra signal till OnePlace-mottagaren.

Förutom att det tog lång tid att hitta ett ställe att montera parabolen så tog det lång tid att dra koaxialkabeln till andra sidan huset. Det var faktiskt betydligt mer än vad som ingår i en basinstallation, men jag kan ju inte komma efteråt och säga att det kostar extra.

Jag var hos kunden i 3 timmar + att det tog 1,5 timma att köra 98 km t.o.r. så det blev totalt 4,5 timmars arbete och restid. Men då ersättningen från Canal Digital inte på långa vägar täcker mina kostnader börjar jag allvarligt fundera på om det inte är dags att sluta med såna här installationer.

…. och nej …. jag anser inte att jag har onödigt höga kostnader. De kostnader jag har är fullt normala för en installationstekniker. Det är ersättningen i 2005 års nivå som släpar efter otroligt mycket 🙁

Det enda som möjligen är dyrt i drift är firmabilen, men 4-hjulsdriften behövs så att jag kan ta mig fram på oplogade vintervägar.

Dessutom är bilden fullproppad med alla möjliga prylar så det är bara nån gång per år som jag behöver köra en extra vända till samma kund.

Canal Digital – basinstallation – 1154946

Kommentarer inaktiverade.