Inget direkt fel funnet.

Kunden ringde och berättade att samtliga TV-kanaler försvann helt plötsligt, så jag trodde att antennen var kass. Men när jag kom dit tyckte jag att den såg ganska bra ut rent visuellt så jag gick in och gjorde en testmätning.

Otroligt nog hade samtliga Muxar godkända signalvärden.

Mux 6 som sänder SVT’s HD kanaler hade högre signalkvalitet än Mux 1 som sänder SVT’s kanaler i standardformat.

Mux 1 var något deformerad men det var fortfarande godkänt.

Jag såg att det var 4G sändningar på 800 MHz området och de kan faktiskt störa ut TV-signaler. Jag hann knappt se dem så jag satte instrumentet i “max-hold läget” och efter nån minut hade det ritat upp signalen.

Jag monterade ett filter för att få ner styrkan på 4G sändningarna. Egentligen ska ett sånt här filter sitta mellan antennen och förstärkaren men det gick inte att lösa när förstärkaren är inbyggd i antennen.

En koll av signalen med filtret anslutet.

Såna här jobb när jag inte hittar ett uppenbart fel är luriga, så jag hoppas att 4G-filtret löste det hela, annars blir det återbesök och byte till en Logperiodisk antenn.

Kommentarer inaktiverade.