Återbesök efter exakt 4 år.

För exakt 4 år sedan, den 14 december 2016, installerade jag den här anläggningen. Då med arbetsorder nummer 719122. Kunden använde den i några år, men när bindningstiden gick ut bytte de till Viasat som de har tagit emot via fiber. Men nu var det dags för Canal Digital igen.

För 4 år sen tog jag det här kortet som visar att träden skymde en del.

Det sågades ner ett träd och sen skickade Canal Digital ut nån annan som flyttade parabolen för att få lite bättre signal.

Kunden visste inte exakt vilket företag som hade varit där, men jag kände igen signumen. Att inte dra ner vattenskyddet på mikrovågshuvudet, böja upp kabeln bakom parabolen och klamra kabeln med märlor är några typiska kännemärken för det företaget.

Jag bytte till ett Sat-CR-24 mikrovågshuvud och fick ganska bra MER-värde.

Justerat, klart och vattenskyddet nerdraget. 🙂

Men det är gränsfall om träden fortfarande skymmer lite grann.

Lite fundersam blev jag att det bara blev 15,9 dB i MER-värde på 10778-H, för det borde ha blivit 16,6 dB. Svårt att veta om det beror på träden eller om mikrovågshuvudet inte är helt perfekt. Nåväl, signalen till den nya OnePlace-mottagaren med 1 TB hårddisk blev i alla fall med marginal godkänd.

Canal Digital – basinstallation – 1120209

Kommentarer inaktiverade.