Varför skicka nån som har långt att köra?

Om man ska tänka på miljön så är det väl bättre att skicka någon som har några kilometer att köra istället för någon som har lång resa? OK, jag kan förstå om det var någon med speciellt bra kunskaper, men det var inte ens det eftersom mikrovågshuvudet var felmonterat.

I alla fall så monterade jag den här parabolen den 7 december 2015, men för ett par veckor sedan skickade Canal digital nån som körde 6 – 7 mil från Falun trots att jag bor 2,4 km från kunden. Helt otroligt egentligen!

Men nu visade det sig att även det nya mikrovågshuvudet var trasigt.

Det funkade väldigt dåligt på de horisontella frekvenserna.

Så jag tog bort det 2 veckor gamla mikrovågshuvudet och monterade ett nytt.

Nu blev det bra signal på rubbet.

Fixat och klart.

Det blev även bra signal till OnePlace-mottagaren men den jäklades ändå. Efter lite felsökning såg jag att kunden hade en gammal nätdel så jag gjorde en fabriksåterställning och bytte nätdel, sen fick jag igång mottagaren.

Eftersom kunden ringde direkt till mig hade tänkt att betala detta själv, men när jag var klar ringde jag Canal digital som utfärdade en arbetsorder för ett serviceuppdrag så att kunden slapp att betala.

Canal Digital – serviceuppdrag 1047831

Kommentarer inaktiverade.