Träd skymmer satelliterna

Den här kunden hade beställt 2 st. OnePlace-mottagare och ville ha båda installerade men det fanns ingen fri satellitsikt från huset. Kunden hade även köpt ett rör till skorstensfästet som var monterat, men det skulle ändå inte gå att få signal där. (Jag har ritat en stjärna där satelliterna är)

Jag gick runt och kollade med kompassen och föreslog att montera ett gavelfäste med maströr på garagets östra gavel, så att parabolen kom ovan taket.

Ungefär så här sa jag och visade kunden en bild på en liknande montering som jag hade gjort tidigare.

Men innan det är möjligt krävs det lite röjning av buskar och sly.

Då skulle satellitsignalen komma in ovan träden.

Men att göra ett återbesök när buskaget var röjt, montera väggfäste, maströr, parabol, dra kablar, koppla in fördelare, installera 2 st. OnePlace satellitmottagare är en hel del jobb. Så med extra material, extra resa och arbete räknade jag ut att det skulle kosta cirka 3000 kronor utöver det som Canal digital betalar för en basinstallation, eller en tvillinginstallation i det här fallet.

Kunden ska dock diskutera detta med frun i helgen, så det blir kanske en montering trots allt.

Canal digital – bomkörning – 1014938

Kommentarer inaktiverade.