Dålig stil när Viasats säljare utnyttjar mitt namn

Nu har det hänt igen att Viasats säljare utnyttjar mitt namn för att kunderna ska tro att det blir en seriös installation. Men jag får inga uppdrag direkt av Viasat, Infocare eller Inselo så det är alltså kvalificerat skitsnack.

Vad ska jag göra åt det? Säljaren skulle ringa tillbaka så jag bad kunden spela in samtalet.

I alla fall så är detta en gammal kund där jag för länge sen har byggt ett bra nät i hela huset. Från början var det tillgång till Multichoice eller Filmnet som det hette på den tiden, Viasat och de marksända kanalerna via TV-uttag i 4 rum. Men sen kom Viasats montörer dit och sabbade alltihopa.

Klicka på bilden för att läsa mer om det.

Efter ett tiotal besök av Viasat’s odugliga montörer orkade inte kunden tjafsa mer, så jag fick uppdraget att fixa anläggningen ordentligt. Jag tog bort skräpet, med de nu fuktskadade kablarna, som klantarna hade skruvat dit utanför hundgården, monterade ett Sat-CR mikrovågshuvud på kundens gamla 80 cm. parabol på andra sidan huset. Sen funkade anläggningen klanderfritt 🙂


I november 2018 besökte jag kunden igen och installerade Canal digital. Bytte till ett Sat-CR-24 mikrovågshuvud på kundens befintliga 80 cm parabol ….

… och installerade 3 st. Smart-boxar varav 2 st. med hårddiskar.

Jag hade lite problem vid installationen av de 3 mottagarna, men sedan dess har det funkat jättebra.

Men så idag ringde det nån säljare från Viasat och menade att kunden måste byta ut alltihopa eftersom Viasat har köpt upp Canal digital.

80 cm parabolen skulle de byta ut till en mycket effektiv liten parabol. Snacka om nedgradering i signalkvalitet 🙁  Det skulle även bli mycket billigare ….

När kunden berättade att det p.g.a. tidigare klantskallar bara är jag som kommer innanför dörren så sa säljaren att de ska anlita mig för installationen. Bara bluff alltså.

Kommentarer inaktiverade.