En otroligt seg felanmälan

En kund som har kabel-TV via Telenor ringde och undrade vad som kunde vara fel när signalen försvann till båda TV-apparaterna samtidigt.
– Då är det säkert fel i kabel-TV-nätet, svarade jag.
– Men vi har ringt dem men de påstår att vi har fel antennkabel, sa kunden.
Jag vet hur hopplöst det kan vara, så jag bokade in en tid för hembesök.

När jag kom till kunden så kopplade jag in antenninstrumentet med min mätkabel direkt i antennuttaget, men det fanns ingen stabil signal. Den kom och försvann så fort att det inte ens gick att mäta, så jag spelade in en film från spektrumvisningen istället.

Jag konstaterade att det var exakt samma fel i båda antennuttagen, så därför berodde felet på Telenors utrustning. Men eftersom Telenor inte trodde på kunden ringde jag för att göra en felanmälan.

Men då började supporten tjata om en massa oväsentliga saker trots att jag upplyste om att jag har jobbat närmare 35 år i branschen och mätte signalen med ett Promax HD-Ranger instrument som var anslutet direkt i antennuttaget med en trippelskärmad koaxialkabel med kompression-kontakter.

William på supporten ville veta var kunden hade köpt antennkablarna som TV apparaterna var anslutna med. Precis som om de skulle minnas det efter alla år.
– Men hallå, kan du fatta att det är fel på signalen som kommer in till huset, sa jag.
Men William tyckte då att jag skulle byta antennkabel. Helt jäkla otroligt, för om det nu mot förmodan skulle vara fel på min antennkabel så skulle jag väl göra en ny.
– Kan du fatta att jag är en CANT-auktoriserad antenntekniker som har konstaterat ett fel, sa jag.
Men nej han fortsatte att tjata  …. ville höra serienumret på mottagaren, var HDMI-kabeln var ansluten osv.  … Ett helt otroligt tjatande trots att jag upplyste ännu en gång om att jag hade jobbat i branschen i sedan mitten av 80-talet.

Nåväl, efter närmare 40 minuters samtal med supporten verkade de äntligen fatta att det var fel i deras kabel-TV-nät, så de ska skicka ut en tekniker för felsökning i morgon.

Om det tog mig närmare 40 minuter att få dem att fatta att det var ett fel i deras nät så hade väl kunden aldrig lyckats övertyga dem. Tänk att det ska vara så svårt ibland 🙁


För några år sedan var det ett liknande fall med Telia, som dock fattade snabbt.

När jag ringde för att göra en felanmälan så började supporten gagga om sladdar hit & dit.
Då sa jag bara:
– Nu är det så här att jag är en CANT-auktoriserad antenntekniker som mäter signalen med ett Promax instrument och har konstaterat ett fel.
Det blev tyst i luren en stund …. sen sa han:
– Vi skickar en tekniker.
Tänk vad enkelt. Det är det man vill höra 🙂

Kommentarer inaktiverade.