Återbesök efter 4,5 år.

Den här parabolen och 2 vita satellitmottagare monterade jag 20150331 med arbetsorder # 545204, men nu hade signalen blivit dålig.
(…. och NEJ, parabolen sitter inte där det är risk för snöras, det ser bara ut så på fotot. Parabolen är fastsatt på garaget, 2 meter från hustaket där snön kan rasa)

Jag började med att göra en datalogg för att se hur dålig den hade blivit. … hmmm … signalen var förvisso lite sämre än normalt, men ändå ganska hyfsad.

Jag justerade och fick dubbel signalkvalitet på några frekvenser.

En koll i vardagsrummet visade nu bra värden.

Även i gillestugan blev det bra.

Men varför signalen hade blivit dålig är p.g.a. det övre fästet till maströret hade flyttat sig någon millimeter eftersom det sitter i några brädbitar. (Som tur är har inte jag monterat fästet)

Det är långt mellan reglarna på såna här platta garagetak, så det blir svårt att få båda skruvarna att dra i en regel samtidigt.

Men det övre fästet skulle naturligtvis ha suttit i en pendelskena, så som jag gjorde vid en annan installation. Då kan man ha en så pass lång pendelskena att man kan fästa den i minst 2 stående reglar som finns bakom panelen. Så vid nästa besök (om flera år) gör jag nog om hela montaget.

Kommentarer inaktiverade.