Nent och Telenor slår ihop Viasat och Canal Digital

Nordic entertainment group har ingått ett avtal med Telenor om att Canal Digital och Viasat ska gå samman. De båda parterna startar ett nytt företag där Canal Digital och Viasat kommer att äga hälften var. Företaget kommer att få ett nytt namn och registreras i Stockholm.


– Att kombinera Viasat Consumer med Canal Digital är ett logiskt steg. Genom en delad ägarstruktur om 50/50 har vi helt gemensamma intressen och vi har även en gemensam vision för varumärken, produkter och hur vi ska kunna erbjuda en ännu bättre kundupplevelse, säger Anders Jensen, VD & koncernchef på Nent Group, i ett pressmeddelande.

De ska använda Telenors satelliter vilket innebär att alla paraboler ska riktas in mot 0.8° väst. Men det är inte “bara” att justera för de små Viasat-parabolerna måste även bytas ut till en något större parabol.

Affären måste dock godkännas av myndigheter så samgåendet förväntas att slutföras under den första halvan av 2020.

Klicka här för att läsa Pressmeddelandet.

Kommentarer inaktiverade.