2 mottagare med fördubblad signalkvalitet

Den här kunden köpte en ny HD-box-Smart med 1 TB hårddisk och fick då ett erbjudande av Canal digital att få mikrovågshuvudet utbytt samt den gamla vita boxen installerad i sovrummet för 675 kronor.

När jag kom till kunden såg jag att det satt ett Alps mikrovågshuvud med en universalutgång i parabolen, så för att kunna koppla in fler mottagare måste det bytas.

Jag började med att mäta hur signalen var innan jag rörde något.

Jag bytte mikrovågshuvud, justerade och lyckades fördubbla signalkvaliten på 10778-H 🙂

Kunden hade fått en satellitmottagare, mikrovågshuvud och kabel av Canal digital, men ingen fördelare. En sådan fick han köpa av mig så att jag kunde koppla in den nya mottagaren i vardagsrummet och den gamla i sovrummet. Nu stod ju Canal digital för det mesta, men lite surt var det nog för kunden att han hade blivit lovad att ALLT INGÅR för 675 kronor. Men hur kan säljarna lova ett pris utan att ha koll på alla eventualiteter? Om det hade krävts kabeldragning ända utifrån parabolen hade det kostat flera timmar extra + kanske en resa till, eftersom det är ett stenhus där det krävs kabelkanaler mm. Nu gick det bara åt en liten fördelare och en F-kontakt extra vilket inte blev en särskilt stor kostnad, men det blev i alla fall lite mer än de utlovade 675 kronorna.

Det blev i alla fall bra signal till den nya HD-box Smart med 1 TB hårddisk.


Även den vita mottagaren fick bra signal.

Slutresultatet på lite avstånd.

Canal Digital – serviceuppdrag – 903731

Kommentarer inaktiverade.