Canal digital – felavhjälpning

Den här kunden hade blivit utan signal så Canal digital skickade ett nytt mikrovågshuvud, men att justera in det utan ett professionellt antenninstrument är svårt. Dessutom hade han ingen signal alls till den vita satellitmottagaren.

Jag finjusterade parabol och mikrovågshuvud samtidigt som jag undrade vad det är för klant från Canal digital som har dragit kablarna genom plastfästet till mikrovågshuvudet. Det blir omständligt och onödigt svårt att utföra service 🙁

Eftersom det gick 2 kablar med universalsignal till ADB-5720SX mottagaren i vardagsrummet mätte jag signalen i båda.
(V-rum 1 och V-rum 2)Det blev även bra signal till den vita satellitmottagaren i sovrummet, men eftersom det kom en Sat-CR signal i koaxialkabeln måste det programmeras in i mottagarens inställningar. Så när det var gjort blev det även bild på den TV’n 🙂


Canal Digital – serviceuppdrag / felavhjälpning #900979

Kommentarer inaktiverade.