Defekt eller inte?

En kund ringde och sa att signalen hade försvunnit från parabolen som jag nyligen hade installerat. Nåja nyligen …. den 10 oktober 2018 var det. Men i alla fall så vet jag att Sat-CR-24 mikrovågshuvuden kan hänga upp sig och då måste man göra satellitmottagaren strömlös några minuter för att det ska återställas. Så jag frågade kunden om han hade testat att göra den strömlös svarade han att han alltid bryter all ström till all TV-utrustning varje natt.

När jag kom till kunden började jag med att gå in till vardagsrummet för att kolla, eftersom jag inte visste vad som var fel. Det kunde ju lika gärna vara satellitmottagarens tuner som var defekt. Jag såg att allt var strömlöst och kopplade in instrumentet som inte hittade någon signal. Aha … fel på mikrovågshuvudet tänkte jag.

Jag bytte mikrovågshuvud och gick in och gjorde en kontrollmätning.

Nu blev det signal och satellitmottagaren fungerade igen.

Men efter några timmar fick jag för mig att koppla in mikrovågshuvudet i instrumentet och såg till min förvåning att det startade upp. Helt otroligt, så nu är frågan om det är trasigt eller inte?

Canal Digital – serviceuppdrag – 901373

Kommentarer inaktiverade.