Operatörerna får allt svårare att hitta professionella tekniker.

Den här kunden berättade att han hade tjafsat länge med Boxers kundsupport som hade bett honom att starta om boxen, göra nya kanalsökningar, fabriksåterställa, byta HDMI-kabel etc. Till slut gick de med på att skicka en tekniker, men då uppstod nästa problem – en efter en tackade nej till uppdraget, men så blir det när Boxer inte betalar oss antenntekniker för våra kostnader.

Häromdagen fick jag ett mejl från Boxers Installatörsportal där de undrade om jag kunde åka till Kolforsen och kolla vad en kund hade för signalproblem. Till Kolforsen är det närmare 10 mil fram och tillbaka med ungefär 1,5 timma i restid. För det skulle de betala 500 kronor. Om sanningen ska fram så lär de inte ens hitta någon som gör det svart för den skitsumman. 🙁


Viasat har haft problem i många år att hitta seriösa installatörer eftersom inte de heller vill betala vad det kostar, så då blir ju jobben utförda därefter. Det händer titt som tätt att jag får åtgärda diverse fuskjobb vilket ni kan läsa mera om här.


På senare tid har jag även märkt att Canal digital börjar få allt svårare att hitta tekniker som vill ta åt sig uppdrag. Som i detta exempel där kunden redan har väntat i en vecka.

Jag har cirka 1,5 timma restid och 11 – 12 mil resa till och från kunden så det kommer att kosta betydligt mer än 750 kronor som Canal digital vill betala. I och för sig ingår det bara 5 mil resa, men att kunden ska lägga till något extra brukar vara svårt, när kundservice eller säljarna säger att allt ingår.

Så om det inte blir någon förändring snart kommer inte jag heller att ta åt mig såna uppdrag, eller som en kommentar jag fick av en annan tekniker:
“750 kronor före kostnader och skatt och det ska då även täcka försäkringar, verktyg, andra kostnader? Du ……. Du betalar för att få göra jobben. Det där funkar väl inte i längden? Det går inte. Tiggaren utanför ICA tjänar mer”

Kommentarer inaktiverade.