Säljare som bara lovar och lovar.

Kunden hade skaffat en OnePlace-box till vardagsrummet och sen skulle jag koppla in en Samsung TV med inbyggd satellitmottagare i sovrummet. En så kallad tvillinginstallation.

Enligt avtal så får kunderna då ett installationsBIDRAG på 500 kr till installationen av en tvillingbox samt att kabel + klammer, fördelare och F-kontakter normalt inte ingår.

Men idag när jag berättade detta för en kunden så ringde han till Canal digital eftersom han minsann hade blivit lovad av en säljare att allt ingår. Efter en stund skickade han över telefonluren så jag fick prata med någon på kundsupporten. Hon tyckte att jag var snål, eftersom en fördelare bara kostade några tior och extra kabel hade jag säkert en rulle som hade blivit över nån annanstans. Hon kunde även skicka en fördelare till mig.

Men det handlar inte om några kontakter hit eller dit, för jag har massor av material i servicebussen. Det handlar om att följa ingånget avtal så att det blir lika för alla.

Det blev i alla fall bra signal både i vardagsrummet och i sovrummet. Tyvärr glömde jag dock att göra en datalogg på signalen till sovrums TV’n.

Canal Digital – tvillinginstallation – 892903


Här fanns det ingen annan möjlighet än att montera parabolen på ett befintligt skorstensfäste. Jag upplyste kunden om att montering på tak inte ingår i en normal BASinstallation, eftersom det tar längre tid, men hon menade att säljaren hade lovat att ALLT INGÅR.

Hon berättade även att hon skulle bli utan TV om några veckor eftersom hon hade sagt upp avtalet med TV via Sandnets fiber.

Det går nog ändå ganska fort att montera tänkte jag eftersom det redan satt en Canal digital parabol på taket. Men det var en missbedömning, för det tog lång tid att skotta fram takstegen och väl uppe så såg jag att parabolen var felaktigt monterad, så den var det bara att byta. Kabeldragningen via vinden tog också sin tid, så summa summarum var jag hos kunden i 154 minuter.

Resultatet blev bra i alla fall, med riktigt bra signal till en HD-box smart i vardagsrummet.


Canal Digital – basinstallation – 892296

Kommentarer inaktiverade.