Hur en fri basinstallation kan kosta extra

För några veckor sedan besökte jag den här kunden, men då gick det inte att installera Canal digital eftersom några träd skymde satelliterna. Vi kom överens om att kunden skulle montera ett stålrör till parabolen och gräva ner en slang för antennkabeln. Jag föreslog även att han kunde passa på och dra i en elkabel till uteplatsen vid sjön. Sen lämnade jag en stor kabelrulle och körde vidare ….

Så vid mitt återbesök idag var det bara att montera parabolen och ansluta kabeln som kunden hade dragit i slangen.

Resultatet ?


En koll av Sat-CR frekvens UB01 direkt vid parabolen visade 82,5 dB i signalstyrka.

Samma frekvens efter att signalen hade färdats genom 40 meter kabel och en 2-vägs-fördelare visar att signalstyrkan blev 12,7 dB lägre. Tur att jag har bra koaxialkabel, annars skulle det inte funka med 40 meter.

En koll av signalkvaliteten i vardagsrummet visade mycket bra värden till en TNR 2850 ST som jag fixade fram eftersom kunden hade en tjock-TV med endast scartingång.


Även på övervåningen blev det bra signal.

Canal Digital – tvillinginstallation # 880149

Kommentarer inaktiverade.