Träd som skymmer.

När jag kom till kunden såg jag att ett träd skymde sikten för Viasat och så skulle det även göra för Canal digital. Något annat lämpligt ställe för montage fanns inte heller så jag frågade kunden hur jag skulle göra. Risken fanns att de kunde bli utan bild hela julhelgen, men kunden svarade att de tar risken, för trädet ska ändå ansas eller toppas.

Det var som sagt lite dålig signal från Viasat-parabolen, men ändå över pixelnivån.

Sagt och gjort, jag bytte parabol.
Canal digitals satelliter skymdes som förväntat av trädet. Men mitt foto är aningens missvisande, för det är endast toppen av trädet som skymmer.

Parabolen blir lite svårjusterad med det nya “Single Cable LNB med 24 band” mikrovågshuvudet.

Man får inte fram universalvisning på spektrumet. Bara Sat-CR …. och hur lätt är det då att hitta en satellit när det ser likadant ut även utan signal?

En sista kontrollmätning i vardagsrummet visar att trädet tog bort ca. 1,5 dB av signalen, men till våren när löven kommer försvinner den säkert helt. Men kunden har lovat att “frisera” toppen på trädet.

Canal digital installation # 821605

Kommentarer inaktiverade.