Fiber för bredband och satelliter till TV.

Fiber är fantastiskt för bredband, men satelliter är bäst till TV.

Den här kunden hade haft Canal digital tidigare och ville ha det igen, men han ville även behålla Viasat och då krävdes det tillgång till 2 satellitpositioner. När kunden bytte till Viasat så kunde montören inte att vrida Canal digital-parabolen mera för den tog i väggen, så då flyttade han ihop rören på väggfästet så att parabolen kom nån centimeter längre ut, men det blev vingligt – MYCKET vingligt!

Det räckte inte ändå, så Viasat-montören böjde parabolen med en tång!

Helt otroligt att förstöra parabolen 🙁 Varför helt enkelt inte byta till den mindre Viasat-parabolen?

Som sagt, 2 satellitpositioner kräver en större parabol som i det här fallet krävde montage längre från väggen, så jag monterade ett specialfäste. Sen bytte vi (kunden hjälpe till) även koaxialkablar, så allt blev nytt och fräscht 🙂

Signal Equipment är paraboler för proffs 🙂
En mätning inne i vardagsrummet visade bra signal till Canal digital.

Signalen till Viasat blev också mycket bra.

Allt detta betyder att den “fria” Canal digital installationen 764274 kostade extra, men huvudsaken är att det blev bra 🙂

Kommentarer inaktiverade.