Canal Digital har lanserat en bättre plattantenn.

Canal Digital vet att jag är kräsen och noggrann, så för att får veta om den nya Selfsat H21SCR plattantennen levererade bra signal, skickade de ett exemplar till mig för kontrollmätning och dokumentation.

Min assistent Ragge ville också vara med och kolla att de inte hade MISSat något.

De har väl inte glömt något, undrade Ragge.

De verkar ha fått med alltihopa tyckte Ragge.


En riktigt bra förbättring är att den nya plattantennen har en Sat-CR utgång, vilket framförallt betyder att man kan koppla in den nya Smart HD-PVR boxen med endast en koaxialkabel och dessutom kan man via en fördelare koppla in ytterligare 2 satellitmottagare. Men om inte det räcker så kan man koppla in flera mottagare via de 2 (Legacy) universalutgångarna. Totalt finns det alltså möjlighet att koppla in 6 st. tuners till den nya plattantennen och det bör nog räcka åt de flesta 🙂

På självaste Julafton 2016 skruvade jag dit plattantennen för att göra testmätningar.

En snabb koll innan jag startade mätningen av 7 transpondrar.

Vid kontrollmätningen visade det sig att den nya Selfsat-H21SCR plattantennen har mycket bättre prestanda än den gamla.

Jag testade även Sat-CR utgången och där var det ungefär samma värden.

Alla 4 Sat-CR frekvenserna i drift.

Att dokumentera hur vädret är vid en testmätningen är viktigt.


Summering av min test:

Visst presterar den vanliga TD64 standardparabolen lite högre signalkvalitet, men med en plattantenn så kan alla ni som av olika anledningar inte får eller vill montera en parabol på huset, skaffa TV via satellit och njuta av bästa möjliga bild.

Kommentarer inaktiverade.