Bomkörning, arbetsorder 467482

Jag fick ännu en arbetsorder att montera en Canal Digital parabol, men när jag kom till kunden såg jag att satelliterna var väldigt skymda av en massa träd.

Parabolen som sitter där nu har Viasats skickliga montörer monterat, trots att inte ens den har fri sikt. Thorsatelliterna som Canal digital sänder ifrån är placerade 7 grader åt väster, alltså åt höger på bilden, eller med andra ord ännu mer skymda av träden. Det som gäller är alltså motorsåg men tyvärr är det inte deras mark, så vi får väl se hur det går. Alternativet är att gjuta ner ett rör i marken och montera parabolen ungefär där kortet är taget, för då kan man ta emot signalen ovanför träden.

Under tiden som jag kollade efter fri satellitsikt tittade Pluto, 16 år, ut genom fönstret full av förväntan. Han har verkligen längtat efter att få se Animal planet nu på gamla dar då han inte orkar jaga längre.

Jag gjorde även en koll bakom huset.

Matte lovade i alla fall Pluto att de ska såga ner ett 10-tal björkar.


Uppdatering 2014-03-05 21:20
Jag pratade nyss med Plutos husse som berättade att han hade tagit ner en massa träd, så snart ska jag montera parabolen så att Pluto kan se Animal planet i HD. 🙂


Uppdatering 2014-03-14
Nu är den monterad.
🙂

Kommentarer inaktiverade.