Hur det INTE ska se ut


Det räcker inte ens med “Finn fem fel” om den här skiten som en kollega i antennbranschen upptäckte häromdagen. Tydligen så är det utfört av en “installatör” som har tagit betalt för det … och rätt så bra också.

Man kan bli mörkrädd för mindre. Men felsökningen blir i alla fall ganska lätt – det är bara att ta fram avbitaren och ta bort RUBBET, eftersom ALLT är FEL!

Det syns även på den blå kontakten att det inte är en hempulare som har gjort det, eftersom det krävs ett förhållandevis dyrt specialverktyg för att pressa ihop den. Om en hempulare hade gjort det så klagar jag inte heller, för de vet ju oftast inte bättre och de försöker bara efter bästa förmåga fixa så att de får bild på TV’n. Men att en “installatör” kan ta betalt för skiten, det är bara för mycket 🙁


En skarv som (snällt sagt) inte direkt förbättrade signalen.


Någon på TraVinn har saboterat min snygga installation och skruvat dit en liten Viasat-parabol, trots att den stora parabolen är inriktad på Thor och Astra som sänder Viasats kanaler. Sen ser det ut som att de har tejpat en switch på armen …. suck 🙁


En felkopplad fördelare. Två kablar på en plint är ALDRIG tillåtet.


Detta är ett effektivt sätt att behålla signalstyrkan samtidigt som man förstör signalkvalitén. Ett slags kvalitetsfilter?


Det snävaste man får bocka en koaxialkabel är typ runt en snusdosa, inte så här!


– Det har ju aldrig varit fel förut!


Elektrikern hade kopplat antennkablarna i elcentralen, vilket INTE är tillåtet! Han hade dessutom inte använt rätt prylar så signalen blev usel.


– Det var ju kanonbild i går, antennen måste ha rubbat sig i blåsten!


En fördelare avsedd att monteras inomhus monterar man inte ute, då blir det garanterat fiasko.


Här är en fördelare som en så kallad installatör hade satt dit. I och för sig var det många år sedan, men visst är det oseriöst att sätta klammerna genom kabeln? Det är dessutom inte tillåtet att montera koaxialkablar med såna klammer, men det struntar vissa i då installationen bara ska gå fort.


Jag och en kollega diskuterade dåliga installationer som vi råkar ut för, men tydligen har vi inte sett det värsta än. Han berättade vad han hade sett på ett tak och skickade sedan några bilder.

“Här får du korten på parabolen. Älvkarlebyhus hade tagit bort den när de bytte ventilationen på taket, men det hindrade inte lägenhetsinnehavaren att fixa till det för att kunna se sina kanaler hemifrån”
Hemifrån?? Ja då är det väl monterat av en kebabtekniker?


Vad är det för skit? En rörbit, delar av ett väggfäste och en träbit omsorgsfullt täckt med minst en hel rulle packtejp! Stabilt? Nej det är det absolut inte!


TraVinn, Högbovägen Sandviken. Jag har dålig erfarenhet av pizzabagare, men efter lite övertalning så åkte jag i alla fall till restaurangen och kollade.

Den vänstra parabolen är stabilt monterad av en ATG-installatör, men kolla fästet till de små parabolerna!!

Förutom att de ofta blåste ur läge, blev den nedre parabolen ofta skymd av snö. Inne i restaurangen var det dessutom massor av ytterligare fel. Efter åtgärd och komplettering med en vanlig TV-antenn, så blåste de mig på 5000 kronor!!

Precis som jag befarade alltså, trevliga pizzagubbar!
————
Edit:

Nya ägare till restaurangen nu så de har ingenting med detta att göra, men tydligen är det samma skojare som äger fastigheten.


Parabolen på pizzerian i Storvik är fastsatt på ett USELT sätt och skulle det finnas en tävling i “Sveriges sämsta montör” så skulle den som har gjort det garanterat ha en chans att vinna.

Undrar om pizzorna är lika usla?
Lite inzoomning på det usla fästet. Har ni sett nåt värre?
Snacka om instabilt. Uppstagat med nån slags lina bakåt! Tur att ingen har fått parabolen i skallen än!


Här har en elektriker försökt att skarva kabeln, men det blev massor av BIT-fel i signalen. (störningar + pixlig bild)

Det är noga vid skarvning, så att det inte blir impedansfel.


Till toppen av sidan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × ett =