Ingen signal när HDMI-kontakten hade glidit ur.

Det kom upp en skylt med texten “Ingen signal” på Samsung-TV’n så kunden trodde att det hade blivit något fel vid parabolen.

När jag kom dit såg jag att det var mycket snö på parabolen och TV-antennen, men ingen snö framför mikrovågshuvudet.

Jag gick in i vardagsrummet och såg att signalen var helt OK från parabolen.


Sen såg jag att HDMI-kontakten hade glidit ur satellitmottagaren en liten bit. Så det var bara att trycka in kontakten så blev det bild igen.

När jag ändå var hemma hos kunden kollade jag TV’n i köket som de hade svårt att få igång.

Jag kollade signalen och den var mycket bra.


Sen visade jag hur man startar TV’n i köket, så nu kan de i alla fall se SVT’s kanaler och TV4 när de äter frukost.

Sen sa kunden att de betalar väldigt mycket varje månad för TV-utbudet. Förutom Viasats, eller numera Allentes, största utbud i huset har de ett Boxer-abonnemang i sommarstugan.

Mitt förslag för att komma ner i kostnad var att de ska säga upp det ena abonnemanget och skaffa ett tvillingabonnemang på det andra. Om de väljer ett tvillingabonnemang hos Allente kostar det 199 kronor i månaden till den extra TV’n.

Om de väljer ett tvillingabonnemang hos Boxer kostar det 149 kronor i månaden till den extra TV’n. Som Boxer skriver: Det här är lösningen för dig som har flera TV-apparater i hemmet, på landstället eller i husvagnen!

Vad de väljer beror på vilka kanaler de kan få hos Allente eller Boxer.

Kommentarer inaktiverade.