Installation av parabol till italienska kanaler.

Det började med att jag fick ett SMS:
Good morning Mr Andreasson. I would like to install a good satellite dish for Italian channels from Hotbird 13° Is it possible?

Efter lite konversation kom vi överens om en tid, så jag lastade i en 96 cm. parabol i servicebilen och körde hem till kunden.

Men det var verkligen inte lätt att hitta ett läge med fri sikt för det var höga träd mellan huset och Hotbird satelliten. Efter en stund misstänkte jag att det kunde gå att montera parabolen längst ut på en tillbyggnad. Men jag ville inte chansa för om kompassen visar några grader fel funkar det inte. Efter testmätning med en handhållen parabol konstaterade jag att det var fri satellitsikt och då kunde jag börja skruva dit ett fäste.
Jag fick bra signal från 96 cm parabolen med ett Opticum LSP-02G LNB.


Efter att jag hade klamrat fast 29 meter koaxialkabel ända till vardagsrummet på andra sidan huset gjorde jag en ny koll av signalkvaliteten som var mycket bra.

Kommentarer inaktiverade.