Programmering av TV i sovrum

Den 22 mars 2017 var jag till den här kunden och kopplade in en extern RF-modulator eftersom hon inte kunde kolla på videon i sovrummet när det var fel på videons inbyggda RF-modulator. Det hade funkat bra till nu men helt plötsligt försvann de analoga kanalerna i sovrummet.

Jag trodde att den externa RF-modulatorn hade lagt av så jag gjorde en snabb koll bakom TV’n i vardagsrummet och såg att den verkade funka.

En koll i sovrummet visade att det fanns signal från den kombinerade VHS och DVD spelaren.

Det fanns även signal från Sappas analoga och digitala utbud.

Jag gjorde en noggrannare kontroll av CH S21 som sänder SVT 1 och SVT2.

Sen startade jag en sökning på TV’n som tog in alla analoga kanaler i frekvensordning. Efter det flyttade jag kanalerna till ordningen som ni ser nedan.

Det fanns helt enkelt inget fel i anläggningen så jag är ganska säker på att hon har kommit åt SOURCE-knappen på fjärrkontrollen och valt något annat än ATV som betyder Analog TV. Gör man det så kommer det upp en skylt på TV’n med texten “Ingen signal

Kommentarer inaktiverade.