Byte av mikrovågshuvud samt strul med inkoppling av ny Allente 1 satellitmottagare.

Den här kunden hade fått en ny Allente 1 satellitmottagare hemskickad eftersom det inte blev någon bild med den gamla OnePlace-mottagaren. Men det visade sig att mikrovågshuvudet hade lagt av, så det var inget fel på den gamla satellitmottagaren.

Jag bytte till ett AKU0-U05-M103 som är tillverkat av Microelectronics Technology.

Nu blev det bra signal.

En koll i vardagsrummet för att se vad satellitmottagaren fick för signal.

I gillestugan hade de en Canal Digital HD PVR 5720 SX satellitmottagare, som också fick bra signal.

Att montera ett nytt mikrovågshuvud, justera polarisation, byta koaxialkabel och få signal bra till satellitmottagarna fixade jag på strax över en timma.

Men sen skulle jag koppla in den nya Allente 1 mottagaren vilket började med att ladda ner ny mjukvara vilket tog låååååång tid. Sen blev det strul när mottagaren inte accepterade programkortet så jag ringde supporten och hamnade i en mycket lååååång telefonkö. Jag kom fram tillslut och fick rådet att rensa data vilket jag redan hade gjort, sen skulle jag göra en fabriksåterställning vilket tog ytterligare lång tid.

Men det hjälpte inte så jag ringde supporten igen och efter en lång väntan fick jag prata med en tekniker. Teknikern tyckte att jag skulle rensa data samt göra en fabriksåterställning igen. Men ingenting hjälpte så jag kopplade in den gamla OnePlace-mottagaren igen, men det var samma problem med den.

Det hela slutade med att teknikern på Allente suckade och sa att “-du vet ju hur OnePlace boxarna är” Sen lovade han att kostnadsfritt skicka en Samsung UHD 680 med hårddisk till kunden istället för OnePlace.

Kunden vill dock ha hjälp att koppla in den nya Samsung-mottagaren så det blir ytterligare ett besök.


Kommentarer inaktiverade.